Meny

Operation

Vi utför allt från enklare till kvalificerade kirurgiska ingrepp, både planerade och akuta fall. Vi lägger även stor vikt vid smärtlindring. Våra patienter går i de allra flesta fallen hem samma dag. Men för de som behöver finns även möjlighet att stanna kvar över natten.

Såväl kirurger som anestesipersonal har stor erfarenhet vilket skapar en trygg och god vård. Vår operationsavdelning är utrustad med modern narkos- och övervakningsutrustning som möjliggör en säker narkos för ditt djur oberoende av ras, ålder eller sjukdom.

Hygien är något mycket viktigt som vi värnar om på hela kliniken och inte minst på vår operationsavdelning. Vi har till exempel en sluss där alla byter skor för att få komma in på vår operationsavdelning. Vi rengör även noggrant mellan varje patient och vi separerar ”smutsiga” och ”rena” ingrepp  hela vägen ända från förberedelse och ända upp på operationsbordet.

För att våra patienter ska utsättas för mindre stress har vi separata burar och stallar för våra hundar och katter på operationsavdelningen.

operation
FÖRBEREDELSER INFÖR OPERATION

 

  • Bada djuret kvällen innan operationen. Detta minskar infektionsrisken i operationssåret. Små flaskor med klorhexidinsshampo kan fås på kliniken, men om du inte har möjlighet till detta så fungerar även vanligt djurshampo.
  • Djuret skall vara fastande från klockan 23 kvällen innan operationsdagen.
  • Djuret kan dricka vatten fram till inskrivningen på kliniken.
  • Ge eventuell tidigare ordinerad medicin som vanligt.
  • Var vänlig tag med krage till djuret om ni har en sedan tidigare.
  • Tag med försäkringshandlingar samt eventuella gamla kvitton om ni vill göra en direktreglering med försäkringsbolaget. För direktreglering debiterar vi en administrativ avgift per tillfälle på 130 kr.
  • Djuret skall vara välrastad innan inskrivning på kliniken.
  • Vid inskrivningen kommer vi överens om lämplig hemgångstid för ert djur.

Tveka inte att rådfråga oss om ni har några frågor innan operationen.

operation

rum2

Narkos

Då varje patient är unik varierar även valet av narkosmetod. Vi använder oss av säkra och skonsamma  preparat som ger så liten påverkan som möjligt på patienten. För äldre patienter rekommenderar vi att först ta ett blodprov innan narkosen för att kolla lever och njurvärden och på så sätt undvika onödiga risker.
Om ditt djur lider av någon sjukdom eller tidigare reagerat på någon medicin eller narkos är det viktigt att du talar om det för oss innan operationen.
Under operationen har vi även hjälp av övervakningsutrustning som mäter bland annat syre- och koldioxidmättnaden i blodet samt kontrollerar hjärtfunktionen.

IMG_0411

Rutiner

Vid en planerad operation lämnar du vanligtvis in ditt djur tidigt på morgonen. Då får du träffa en operationssköterska och tillsammans går ni igenom vad som ska göras och om du har några frågor.
Se med fördel även till att din hund är ordentligt rastad  innan du lämnar in den.
Beroende på typ av ingrepp får ditt djur antingen gå hem framåt eftermiddagen/kvällen eller stanna kvar för vidare vård och behandling hos oss. När du hämtar hem ditt djur får du råd och instruktioner för hur du skall fortsätta eftervården hemma antingen av en veterinär eller djursjukskötare.
Alla uppkomna kostnader skall betalas i receptionen innan du får hem ditt djur. Vill du ha hjälp med att direktreglera besöket kan vi hjälpa dig med det mot en avgift på för närvarande 110 kronor. Tala gärna om detta vid inlämningen av ditt djur, det underlättar hanteringen för oss och se till att ha med ditt försäkringsbrev.