Individuellt anpassat

Syftet med rehabilitering är att återfå maximal funktion på optimal tid! Man förkortar läkningstiden och förbättrar operationsresultatet. Vi har ett rehabteam bestående av ortopedinriktade veterinärer, hundmassör och fysioterapeut med djursjukvård som bakgrund. Tillsammans kommer vi fram till ett individuellt träningsschema för just din katt eller hund. Vi kan även rekommendera olika rehabiliteringsträningskort till förmånliga priser. Ring för mer information.

Ljudvågsbehandling är massage på djupet vilket lindrar och främjar läkningsprocessen. Vid långvariga problem kan intraljudsapparater hyras ut till djurägaren för behandlingar i hemmet.

Laser är ett infrarött ljus, där vi behandlar med två olika våglängder i samverkan i en handenhet. Det påverkar mekanismerna bakom inflammation och ödem. Det verkar smärtstillande och med biostimulerande effekt, ökar blodcirkulationen och verkar antiinflammatoriskt. Man kan enkelt säga att den ökar farten på läkningsprocessen.

Perfekt för styrke- och konditionsträning.

När musklerna är spända och hårda ökar risken för muskelskador. Massage ökar blodcirkulationen och gör musklerna mjuka och smidiga, vilket underlättar läkning efter skada. Att massera sin hund är ett sätt att komma nära och lära känna sin hund både fysiskt och mentalt. Massage används som friskvård för sällskapshunden eller den hårt arbetande tävlingshunden, samt som rehabilitering efter skada/sjukdom.

Undervattenslöpbandet från Westcoast ger en skonsam träning för leder och muskler. Framförallt är den bra efter skada eller operation, men även för djur som behöver gå ner i vikt eller som behöver träna upp rörligheten. Fördelen med vattentraskaren är att den ger en mer kontrollerad rörelse i jämförelse med simningen. Vattentraskaren kan även användas i friskvårdssyfte för muskel- och konditionsträning.

Låg frekvent rörelse av muskel åstadkommer enmassage liknande uppmjukning i vävnaden och ökar cirkulationen, vilket i sig främjar läkningsprocessen och tränar balansen.Träning på högre frekvenser ger ökad muskelkapacitet, förbättrar återhämtningen och lindrar smärtor i vävnaden. Även här fås bättre balans.Detta är ett bra komplement till att kunna starta tidigt i rehabiliteringen. Vibrationsträning ger bäst resultat i kombination med annan träning eftersom den inte ger någon konditions eller smidighetsträning.Detta är en träning du kan göra själv med din hund efter introduktion och vägledning.

Upplägg av träningsschema

Alla djur behöver röra på sig för att må bra, vare sig det är en sällskapshund eller en tävlingshund. Vi kan hjälpa att ta fram ett individanpassat träningsschema för din hund.