Meny

Ett besök på vår klinik

När du kommer till oss ska du alltid känna att du och ditt djur är i goda händer. Hos oss möts du av en trivsam miljö och varje patient får gott om tid. Vi erbjuder sjukvård, friskvård, rehab och hundsim. Vi förmedlar även kontakt med tandläkare, instruktörer och hundpsykolog.

Solstadens Smådjursklinik ligger några kilometer utanför Karlstad centrum.
Kliniken är välutrustad med operationssalar, digitalröntgen, laboratorium med biomedicinsk analytiker, ultraljud, vårdavdelning och en rehabavdelning med bassäng. Våra lokaler är också byggda för optimal vårdhygien, vilket minimerar risken för det växande problemet med resistenta bakterier.

Hos oss kan du alltid räkna med att bli behandlad av kompetent personal och avancerad utrustning vilket gör att vi kan erbjuda bästa tänkbara vård och behandling för våra patienter

akvarium

Polikliniken

Polikliniken/mottagningen, är den första avdelning du kommer till med ditt djur. På polikliniken får du, om du vill, vara med när ditt djur undersöks eller behandlas.

För oss är det lika viktigt att våra patienter får den tid och uppmärksamhet de behöver som att du som djurägare känner dig väl omhändertagen. På polikliniken görs allmänna undersökningar, utredningar, ögon- och öronundersökningar, provtagningar samt vissa behandlingar såsom vaccinering, suturtagning, kloklippning mm.
I närhet till polikliniken ligger även vårt ultraljudsrum och röntgen och vi har även ett eget laboratorium som ger snabba och tillförlitliga provsvar. Om det skulle behövas har vi även välutrustade operationssalar som alltid står beredda. Vi bemannas även av en sköterska nattetid. Tack vare detta kan vi erbjuda patienter som behöver fortsatt vård att stanna kvar en längre tid.

 

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU RINGER OSS

 

 • Vem står som ägare på djuret
 • Uppgifter om djuret som ras, kön och ålder
 • Vilket är huvudproblemet och hur länge har det pågått?
 • Har djuret haft problem med detta förut?
 • Hur är allmäntillståndet?
 • Har djuret feber? Det kan man inte känna på nosen, utan måste kontrollera med termometer i ändtarmen. Normal kroppstemperatur är ca 38-39 grader
 • Vill djuret äta och dricka?
 • Normal urin och avföring?
 • Eventuellt senaste löp?
 • Står djuret på några mediciner nu eller tidigare gjort?
 • Vilken veterinär brukar ni gå till?

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU KOMMER TILL OSS

 

 • Ta med försäkringsbrev om djuret är försäkrat, registreringsbevis, vaccinationsintyg, pass, pengar eller betalkort
 • Ha alltid djuret kopplat eller i bur
 • Vid akuta fall, gå direkt fram till receptionen. Annars registrera dig vid vår ankomstregistrering så hjälper vi dig så fort vi kan
 • Vid akut diarré och kräkning får djuret vid möjlighet gärna vänta kvar i bilen

NÄR DU FÅR EN AKUTTID

Akuta patienter måste tas omhand med hänsyn till hur allvarliga symtomen är. Det klockslag som nämns vid telefonkontakten är därför inte alltid den tid ni kan förväntas komma in till veterinären. Patienter med sjukdomstecken eller skador som är livshotande har alltid första prioritet. Vid bokning av akuttider tillkommer även en avgift för ditt ärende då dessa prioriteras först.

 ___________________________________________________________________________________________________________________________________

BETALNING

Hos oss på Solstadens Smådjursklinik gäller kort (utom American Express) eller swish betalning, och vi behandlar inga patienter mot faktura. Det finns även möjlighet att dela upp din betalning med hjälp av Agriakortet.  Är ditt djur försäkrat kan vi hjälpa dig att göra en direktreglering. Om du betalar hela summan till oss får du ett sjukvårdskvitto som du ska skicka till försäkringsbolaget och ersättningen kommer sedan därifrån.

DIREKTREGLERING

Om ditt djur är försäkrat hjälper vi dig att göra en direktreglering med ditt försäkringsbolag under kontorstid. Det innebär att du betalar din självrisk och eventuell djurägardel på överskjutande belopp direkt till kliniken. Resten faktureras ditt försäkringsbolag. För detta tar vi en avgift på 150 kronor. Går djuret hem efter att försäkringsbolaget har stängt för direktreglering, kan vi räkna ut ett schablonmässigt belopp som betalas. Vi gör direktregleringen med försäkringsbolaget i efterhand och justerar det exakta beloppet med dig senare. För att kunna hjälpa dig med detta krävs att du har med dig ett gällande försäkringsbrev vid inskrivningen. Det kan också finnas reservationer i din försäkring vilket innebär att de kanske inte ersätter precis den skadan som du söker för eller djuret kan vara maxersatt. Det är därför viktigt att du kontaktar ditt försäkringsbolag innan vi utför stora ingrepp.

VÄNTETID

I bland blir det dessvärre förseningar även om vi har bokade tider, och anledningen till detta kan bland annat vara att det kommer in akuta sjukdomsfall som inte kan vänta. Vi försöker sätta av tider till akutpatienter och har varje dag en akutveterinär för dessa fall, men vid hög belastning kan det ändå drabba tidsbokade patienter. Att beräkna hur lång tid varje besök tar är ofta väldigt svårt, och i bland har patienterna mer omfattande problem än det som uppgavs i telefonen. Vi har en röntgenapparat, och när flera patienter skall röntgas blir det lätt väntetider. En del patienter behöver lite lugnande innan vissa undersökningar eller behandlingar, vilket gör att besöket drar ut på tiden.

Även vår personal drabbas i bland av akut sjukdom, vilket medför en högre belastning på de som jobbar för att vi skall kunna ta hand om ditt djur. Vi är medvetna om att många har tagit ledigt från jobbet för att besöka oss och vi gör vårt bästa för att ge dig och ditt djur en så bra service som möjligt.

SKRIV TILL OSS

Vi vill veta vad ni tycker. Maila oss på info@solstadenssmadjursklinik.se
Tidsbokning & rådgivning sker endast via telefon.